f U Beogradu se nastavlja akcija raščišćavanja „divljih” deponija - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

U Beogradu se nastavlja akcija raščišćavanja „divljih” deponija

06.03.2014

Ekipe JKP „Gradska čistoća” danas su započele saniranje nelegalne deponije u Novom Beogradu u Ulici Vladimira Popovića, preko puta Hotela „Crowne Plaza”. 

Pored angažovanja radnika, za uklanjanje oko 200 kubika raznog komunalnog otpada „Čistoća” je angažovala i tri transportna vozila i dve građevinske mašine. 

„Divlje” deponije ne samo što daju ružnu sliku o našem gradu nego i predstavljaju potencijalnu opasnost po zdravlje sugrađana, što oni koji ih iznova prave stalno zaboravljaju. Ne postoje gradske opštine koje su najugroženije, jer „divljih” deponija, nažalost, ima u svim delovima grada i na svim lokacijama predstavljaju ozbiljan problem.

Akcijom saniranja velikog broja „divljih” deponija iz „Gradske čistoće” ponovo skreću pažnju sugrađanima da otpad ne treba da bacaju tamo gde mu nije mesto. Da umesto na zelene površine na prilaznim putevima Beogradu smeće iz svojih vozila izbace u prvi kontejner, kao i da šut ne ostavljaju pored kontejnera i na javne ili privatne površine, već da se jave „Gradskoj čistoći”, koja će taj šut deponovati na način koji je propisan i koji ne ugrožava životnu sredinu.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1589836

Povratak...