f Akcija Sat za našu planetu 29. marta i u Srbiji - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Akcija Sat za našu planetu 29. marta i u Srbiji

17.03.2014

Osma godišnja globalna volonterska akcija "Sat za našu planetu" (Earth Hour 2014) ove godine održaće se 29. marta i u gradovima Srbije, najavio je danas Svetski fond za prirodu (WWF).

Isključivanje svetala širom sveta na jedan sat, u 20.30 uz očekivano učešće više stotina miliona ljudi, šesti put priključiće se i Srbija.

Prošle godine kampanju je podržalo više od dve milijarde ljudi iz 154 zemlje i preko 7.000 gradova, dok se u Srbiji priključilo 60 gradova i opština.

Ove godine podršku akciju su pružili su Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Gradska uprava Grada Beograda, Gradska uprava Grada Novog Sada kao i mnoge organizacije, škole, preduzeća i pojedinci.

Akcija je prvi put održana 2007. godine u Sidneju, uz učešće 2,2 miliona ljudi, kao upozorenje na preveliku i nekontrolisanu potrošnju prirodnih resursa.

Prethodno istraživanje Svetskog fonda za prirodu je pokazalo da stanovništvo Zemlje troši 50 odsto više resursa u odnosu na njihovu raspoloživost.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/6517-akcija-sat-za-nau-planetu-29-marta-i-u-srbiji

Povratak...