f Fabrika vode čeka odluku gradskih odbornika - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Fabrika vode čeka odluku gradskih odbornika

25.03.2014

Na današnjem sastanku predstavnika zrenjaninskog JKP “Vodovod i kanalizacija” i nemačke kompanije “Vasertehnik” izražena je zajednička želja za nastavak saradnje, kako bi se u najkraćem vremenskom roku rešio problem pijaće vode u Zrenjaninu.

"Predstavnici preduzeća WTE su pokazali veliko strpljenje u proteklih godinu dana i potvrdili da su spremni da ulože dodatne napore kako bi se realizacija ovog projekta ubrzala i dala pozitivan rezultat", navodi se u saopštenju koje je novinarima prosleđeno iz zrenjaninskog Vodovoda.

Dodaje se i da bi, ukoliko skupština Zrenjanina izglasa saglasnost o realizaciji sklopljenog ugovora, izgradnja postrojenja mogla početi u julu ove godine i da je optimalan rok za završetak radova godinu i po.

"Rukovodstvo JKP "Vodovod i kanalizacija" je apsolutno spremno da, ukoliko skupština da zeleno svetlo za početak realizacije ovog projekta, učini sve neophodne mere i zahteve prema nadležnim organima kako bi se što pre dobile potrebne dozvole i saglasnosti za početak izgradnje", poručuju iz zrenjaninskog javnog preduzeća.

Na sastanku se, kako je navedeno, razgovaralo i o modelu finansiranja sa posebnim akcentom na "rasterećenje budžeta građana kroz cene vode", kao i neophodne pomoći od strane Republike Srbije oko realizacije ovog projekta.

Izvor:http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/zrenjanin/nastavljeni-pregovori-oko-izgradnje-fabrike-vode_472825.html

Povratak...