f Izdvojena sredstva za pošumljavanje u Prokuplju - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Izdvojena sredstva za pošumljavanje u Prokuplju

31.03.2014

Kao poršku akciji ozelenjavanja šuma Pokreta gorana i lokalne samouprave u Prokuplju, Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Republike Srbije izdvojilo je dva miliona dinara za nabavku 20.000 sadnica četinara i listopadnog drveća.

"Ovo je druga godina za redom kako nam resorno Ministarstvo pomaže u akciji pošumljavanja", kazao je danas agenciji Beta predsednik prokupačkog Pokreta gorana, Miro Iilić i dodao da će sadnice topole, bagrema, smrče i bora biti besplatno podeljene vlasnicima 30 privatnih šumskih poseda u ovoj opštini.

Ilić je naveo da je ovo od velikog ekonomskog značaja i da prestavlja veliku i važnu pomoć u obnovi šumskog fonda koji je oštećen šumskim požarima i bespravnom sečom.

Podela sadnica počela je ovog vikenda, a mladicama četinara i listopadnog drveća do sredine aprila biće pošumljeno više od sedam hektara šuma u privatnom vlasništvu na teritoriji prokupačke opštine.

Akciji se priključilo i Javno preduzeće "Čistoća" koje će sadnicama ukrasnog javora oplemeniti javne površine i drvorede u gradu.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/6575-izdvojena-sredstva-za-poumljavanje-u-prokuplju

Povratak...