f UN kreće u kampanju "Zeleni gradovi" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

UN kreće u kampanju "Zeleni gradovi"

22.04.2014

U svetu se danas obeležava Dan planete zemlje. UN će pokušati da mobilizuju milione ljudi da stvore zdravu prirodnu sredinu ozelenjavanjem gradova širom sveta. Svetska organizacija navodi da moramo investirati u efikasnost i obnovljive izvore energije, obnoviti veće i manje gradove i početi da rešavamo klimatsku krizu. 

Ujedinjene nacije naredne dve godine će da realizuju kampanju Zeleni gradovi koja treba da preraste u globalni pokret koji će ubrzati ovu tranziciju. Anketirani Subotičani smatraju da bi trebalo više da se posveti očuvanju životne sredine i da bi grad trebalo da bude čistiji.

U lokalnoj samoupravi objašnjavaju da realizuju nekoliko projekata koji imaju za cilj povećanje energetske efikasnosti i smanjiti posledice klimatskih promena.Neophodno je da promenimo svoje stavove i ponašanje prema prirodi.
 
 
Dan planete Zemlje, 22. april, obeležava se od 1992. godine, odlukom Ujedinjenih nacija, a nakon što je u Rio de Žaneiru održana konferencija o životnoj sredini i održivom razvoju. Cilj je da se na taj dan čovečanstvo upozori na loše stanje u kome se planeta nalazi zbog prekomernog zagađenja i nekontrolisane potrošnje resursa.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/un-kre-e-u-kampanju-zeleni-gradovi

Povratak...