f Ozelenjena divlja deponija u Ledincima - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ozelenjena divlja deponija u Ledincima

15.01.2015

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za komunalne poslove Vladimirom Stojkovićem obišao lokaciju na kojoj se nalazila velika deponija sa komunalnim otpadom u Ledincima, a koja sada predstavlja novo mesto za mini-park. Gradonačelnik je krajem prethodne godine inicirao akciju „Parkovi umesto deponija“ tokom koje se uveliko sadi drveće i ukrasno bilje na svim lokacijama u gradu koje su u pretvorene u smetlišta, kako bi se izbegla situacija da građani na istim mestima ponovo nagomilavaju smeće.

- Još jednu divlju deponiju je JKP „Gradsko zelenilo“ pretvorilo u park. U 2015. godini ćemo još intenzivnije raditi na ozelenjavanju našeg grada, a posebna pažnja će biti usmerena na prigradska naselja gde je formiranje divljih deponija veoma učestala pojava. Prostor koji je sada ozelenjen, bio je veoma zapušten, jer su neodgovorni pojedinci jedan od najlepših vidikovaca površine od oko 600 metara kvardratnih u Ledincima, pretvorili u ruglo. Sada je na Mesnoj zajednici i građanima Ledinaca da taj prostor čuvaju, i da svi zajedno, u ovoj kontinuiranoj akciji čuvamo naš grad - rekao je gradonačelnik Vučević.

Direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Aleksandar Bogdanović rekao je da je od početka akcije u decembru 2014. godine, JKP „Gradsko zelenilo“ saniralo pet divljih deponija i nastavlja sa akcijom kako bi Novi Sad izgledao što lepše i ponovo bio najčistiji grad u zemlji.

Teren u Hopovskoj ulici uređen je, saniran i pretvoren iz divlje deponije u zelenu površinu, tako što je urađena kultivacija zemljišta i posađeno 100 sadnica smrče od strane radnika JKP „Gradsko zelenilo“. Pored toga, urađeno je i krčenje samoniklog šiblja i drugog rastinja u neposrednoj blizini saniranog terena.

Izvor: http://novisad.rs/ozele-ena-div-deponi-u-ledintsima

Povratak...