f Potpisani Ugovori sa predstavnicima reciklažne industrije - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Potpisani Ugovori sa predstavnicima reciklažne industrije

11.02.2015

„Vlada Srbije je obezbedila 1,9 milijardi dinara za isplatu svih preostalih dugovanja reciklerima za prerađeni otpad u 2014. godini“, izjavila je danas ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković na sastanku sa predstavnicima reciklažne industrije.

Ministar Bogosavljević Bošković je rekla da su danas potpisani ugovori sa sedam reciklera, koji će dobiti sredstva koja im država duguje, dok će preostali ugovori biti potpisani u narednim danima kada stručne službe obrade sve pristigle podatke.

„Ministarsvo će u skladu sa zakonom do 28. februara objaviti Javni konkurs za dodelu podsticaja za 2015. godinu i time omogućiti da reciklažna industrija efikasno i nesmetano funkcioniše“, najavila je ministar.

Ministar je izrazila očekivanje da će u narednim danima Vladi biti predstavljena tri modela novog ekološkog fonda iz kojeg će se finansirati zaštita životne sredine.

„Očekujemo da će Vlada odobriti najbolji model, koji bi bio u funkciji od septembra, i time će biti rešeni mnogi problemi u zaštiti životne sredine. Uspostavljanje novog fonda je bitno da bi projekti zaštite životne sredine mogli da budu redovno finansirani i kako bi se omogućilo nesmetano postizanje standarda EU u toj oblasti „, rekla je Bogosavljević Bošković.

Izvor: http://www.eko.minpolj.gov.rs/potpisani-ugovori-sa-predstavnicima-reciklazne-industrije/

Povratak...