f Akcija: Sat za našu planetu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Akcija: Sat za našu planetu

26.03.2015

Centar za ekologiju i održivi razvoj CEKOR, u saradnji sa Svetskim fondom za zaštitu prirode WWF, Kancelarijom za mlade Grada Subotice, Arhus centrom, NVO ”AŠC” i udruženjem PhotoWalkers pridružuje se akciji ”Sat za našu planetu”.

Povodom obeležavanja najveće svetske globalne akcije ”Sat za našu planetu” 2015. CEKOR organizuje se edukacija za decu školskog uzrasta na temu kako ublažiti klimatske promene. Edukacija će se održati 27.marta u osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" sa početkom u 13:30 časova, i u  osnovnoj školi "Sonja Marinković" sa početkom u 15:45 časova. Cilj edukacije je upoznavanje učenika sa klimatskim promenama i mogućnost uštede energije u svakodnevnim aktivnostima.

„Sat za našu planetu“ je najveća svetska volonterska akcija za očuvanje naše planete. Prošlogodišnja akcija je po broju učesnika je nadmašila rekord – obeležena je u 160 zemalja u preko 7000 gradova.

U subotu, 28. marta u 20:30 časova po lokalnom vremenu, stotine miliona ljudi  na svim kontinentima, u 24 vremenske zone, isključiće svetla na sat vremena. Ovogodišnja akcija temelji se na kampanji „Isključi svetlo – osvetli problem“, kojom se brojni stanovnici sveta obavezuju da će smanjiti ekološki otisak i ublažiti uticaj naših života na prirodu.

Klimatske promene izazivaju sve veću učestalost ekstremnih klimatskih posledica kao što su poplave, klizišta, požari i suše, neophodno je da u svakodnevnom životu brinemo o životnoj sredini koja nas okružuje.

WWF poziva javne ličnosti, škole, NVO da izazovu građane Srbije svojim obećanjima i tako pripomognu održivim akcijama i politikama na području zaštite životne sredine.

Izvor: http://www.subotica.com/vesti/akcija-sat-za-nasu-planetu-id22376.html

Povratak...