f Regionalni forum na temu „zelenije politike” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Regionalni forum na temu „zelenije politike”

30.03.2015

Nacionalna asocijacija za razvoj organske proizvodnje „Serbia Organika“ u saradnji sa Asocijacijom za razvoj Ibarske doline ''IDA'' i Udruženjem TERRA’S organizuje Regionalni forum na temu „Zelenija i pravednija zajednička poljoprivredna i politika zaštite životne sredine“ koji će se održati u četvrtak, 2. aprila 2015. godine u Subotici  u hotelu Galleria sa početkom u 10 časova.

Regionalni forum je deo aktivnosti koji se realizuje u okviru projekta „Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije“, realizuje se uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA). U okviru ovog programa kao sastavnu komponentu čini “Dijalog i umrežavanje” usmeren na unapređenje saradnje između vladinog i civilnog sektora i realizuje se održavanjem skupova na kojem će se utvrditi ulogu OCD u procesu pridruživanja Srbije EU u Poglavlju 11. – poljoprivreda i ruralni razvoj i Poglavlju 27. – zaštita životne sredine.

Osim u Subotici, konsultativni sastanci će biti održani u Kraljevu i Novom Sadu na kojima će se izraditi zajednička Platforma civilnog sektora sa smernicama za uspostavljanje partnerske saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, kako bi zajednički razmotrili akcije koje treba preduzeti u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Izvor:http://www.terras.org.rs/index.php?sadrzaj=terras/projekti/rec-SENSE/Regionalni%20forum%2031.03.15.#content

Povratak...