f Besplatne karte za vozače automobila tokom Dana zaštite životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Besplatne karte za vozače automobila tokom Dana zaštite životne sredine

04.06.2015

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je danas u Starom dvoru značaj 5. juna, Dana zaštite životne sredine, i podsetio vozače da tokom sutrašnjeg dana u gradskim garažama mogu da preuzmu besplatne karte za javni gradski prevoz.

– Napravili smo karte za jednodnevnu vožnju koje su promotivne i podsećaju sugrađane na značaj 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, i danas će one biti podeljene u sve četiri gradske garaže, ispod Starog dvora, u Masarikovoj, na Obilićevom i Zelenom vencu. Radi se o besplatnim kartama kako bi sutra umesto svojih automobila, koristili gradski prevoz. Na taj način želimo da pošaljemo poruku da makar na Dan zaštite životne sredine manje koristimo automobile. Da podsetim, Beograd ima oko 500.000 automobila i na ovaj način želimo da podstaknemo vozače da više koriste javni prevoz.

Tokom sutrašnjeg dana biće organizovana i proslava Svetskog dana zaštite životne sredine, a naš Sekretarijat za zaštitu životne sredine će uputiti apel svim vozačima da na posao umesto automobilima krenu pešice, javnim prevozom ili biciklom i tako daju svoj doprinos. U ovim porukama moramo biti uporni, što nam dokazuje i jedan detalj iz nedavne posete Moskvi, gde su uvedeni bicikli za vozače koji se po obavljenom prevozu vraćaju na isto mesto. Iako su u početku primedbe bile da to nije u tradiciji tamošnjih stanovnika, praksa je pokazala da je danas veoma teško naći slobodan bicikl, jer ih ljudi stalno koriste. To dokazuje da se borba za promenu svesti mora stalno obnavljati, jer ćemo svi osetiti dobrobit od očuvanja životne sredine – kazao je Goran Vesić.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1676399

Povratak...