f Pušten u rad prečistač otpadnih voda u preduzeću Fidelinka Skrob - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Pušten u rad prečistač otpadnih voda u preduzeću Fidelinka Skrob

15.07.2015

Višegodišnji problem prečišćavanja otpadnih voda nastalih tokom proizvodnog procesa u preduzeću Fidelinka Skrob rešen je uvođenjem prečištača u proces proizvodnje. Puštanju u rad ovog postrojenja juče su prisustvovali gradonačelnik Jene Maglai i predsednik Skupštine Ilija Maravić.

Prečistač, kapaciteta 90 kubika vode na sat, preduzeće je pribavilo iz nekadašnjeg pogona fabrike Fresh. Iako prevalizali aktuelne potrebe za filtriranjem otpadnih voda, uz ukupnu investiciju od 4 miliona dinara, on je prilagođen potrebama preduzeća.

Membranska separaciona tehnologija novijeg datuma je rešenje za koje se skrobara odlučila u procesu prečišćavanja otpadnih  voda.

Kako je voda jedna od osnovnih sirovina u proizvodnji skroba i glutena, plan menadžmenta je da  unapredi  prečišćavanje vode do stepena  vraćanja jednog njenog dela u proizvodnju.

Fidelinka skrob je jedini proizvođač pšeničnog skroba i vitalnog pšeničnog  glutena, ne samo u Srbiji nego i u zemljama koje nas okružuju. Preduzeće  je izvozno orijentisano i 85 procenata proizvoda izvozi na tržišta Nemačke, Turske, Poljske, Češke, Slovačke, Malezije, a u najavi je i ulazak na najprestižnije svetsko tržište- Japan.  

Izvor: http://www.subotica.com/vesti/pusten-u-rad-precistac-otpadnih-voda-u-preduzecu-fidelinka-skrob-id23365.html


Povratak...