f Subotica: Pre "privođenja nameni" - korov - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Subotica: Pre "privođenja nameni" - korov

06.08.2015

I ove godine, u akciji "Da se zna ko kosi, a ko ne kosi", ističemo pozitivne i negativne primere održavanja zelenih površina, bilo da su javne ili privatne.

Smatramo da se samo adekvatnim održavanjem zelenih površine mogu postići smanjenje alergijskih reakcija kod onih naših sugrađana koji su alergični na, u prvom redu, ambroziju.

Na žalost, svakodnevno primamo pozive onih koji žele da daju doprinos ovoj akciji i trudimo se da snimimo sve prijavljene površine, a ukoliko i Vi imate takvu u komšiluku - prijavite je putem telefona 024 552 480 ili putem mejla yueco@yunord.net.

Čekajući novu modernu Majšansku petlju kod Majšanskog mosta i istoimenog puta, korovi polako ali sigurno osvajaju buduću lokaciju te saobraćajnice. Jedna od njih jeste i nekadašnja livnica.

S obzirom da više ne radi i da je mnogo toga porušeno, korov je prisutan na sve strane. Ješ jedan primer i još jedan apel nadležnima da reše pitanje površina koje čekaju da budu, stručno rečeno - privedene nameni.

Do tada, automobili koji prolaze ovom prometnom raskrsnicom raznose seme korova na sve strane i dodatno pospešuju njegov razvoj na drugim površinama.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/pre-privo-enja-nameni-korov

Povratak...