f Komunalni otpad - resusr koji može pokrenuti razvoj grada - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Komunalni otpad - resusr koji može pokrenuti razvoj grada

11.09.2015

Vladislav Živanović, zamenik gradonačelnika grada Sombora razgovarao je sa predstavnicima nekoliko investitora iz Češke Republike, zainteresovanih za ulaganja u izgradnju industrijskih postrojenja za preradu i tretman komunalnog otpada. Prema rečima zamenika gradonačelnika Živanovića, „grad Sombor je zainteresovan za rešavanje pitanja odlaganja otpada, budući da postojeća deponija ne zadovoljava potrebe grada, a istovremeno predstavlja i veliki ekološki problem“.

- Grad je spreman da zainteresovanim investitorima pruži svu logističku podršku, od pronalaženja adekvatne lokacije, do pomoći u pribavljanju neophodnih dozvola. Sombor je među prvima u Srbiji izgradio pogon za tretman otpadnih voda. Danas, želimo da budemo prvi grad koji će imati savremena industrijska postrojenja za preradu otpada i proizvodnju električne energije, tople vode, kao i biološkog đubriva za poljoprivredu. Na taj način ćemo rešiti problem odlaganja otpada i uticati na smanjenje zagađenja životne sredine – rekao je, osim ostalog, Živanović.

Pre sastanka, koji je održan 10. septembra, u Gradskoj upravi, investitori iz Češke su obišli nekoliko lokacija u industrijskoj zoni, kako bi se na licu mesta informisali o opremljenosti parcela, kao i njihovoj udaljenosti od grada i bitnih saobraćajnica.

Izvor: http://www.sombor.rs/news/komunalni-otpad-resurs-koji-moze-pokrenuti-razvoj-grada

Povratak...