f Potpisani Ugovori o sufinansiranju projekata sa nevladinim organizacijama - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Potpisani Ugovori o sufinansiranju projekata sa nevladinim organizacijama

18.09.2015

„Danas su potpisani potpisani ugovori sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva čije projekte je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine izabralo da sufinansira u 2015. godini. Sredstva su dodeljena za 45 projekata, u traženom iznosu ili delom traženih sredstava, u ukupnom iznosu od 19.999.488,00 dinara“, rekla je državni sekretar ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović prilikom potpisivanja Ugovora.

Božović je naglasila da želimo da pozovemo nevladine organizacije da i dalje budu naši partneri kako u donošenju zakona, tako i u praćenju sprovođenja zakona, ali i u aktivnostima koji se odnose na pregovarački proces i izazove koji on nosi.

„Bitno je da zajedničkim snagama nastavimo na podizanju svesti i edukaciji građana o značaju zaštite životne sredine, kako bi u narednom periodu ostvarili zajedničke ciljeve“ i pozvao nevladine organizacije da podrže Minsitarstvo u promociji Konferencije o klimatskim promenama u Parizu rekao je tom prilikom šef kabineta ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine Andrej Bojić.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine raspisalo je Javni konkurs za sufinansiranje projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2015. godini, 29. maja 2015. godine. Na navedeni Konkurs pristiglo je 246 prijava, u okviru 8 tematskih oblasti: zaštita prirodnih vrednosti, zaštita zemljišta, zaštita voda, upravljanje otpadom, ublažavanje klimatskih promena, sprovođenje Arhuske konvencije, uticaj životne sredine na zdravlje ljudi i promocija zelene ekonomije.

Izvor: http://www.eko.minpolj.gov.rs/potpisani-ugovori-o-sufinansiranju-projekata-sa-nevladinim-organizacijama/

Povratak...