f Više od 500 volontera čistilo jezero u Resniku - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Više od 500 volontera čistilo jezero u Resniku

28.09.2015

Više od 500 volontera učestvovalo je danas u akciji čišćenja jezera u Resniku, pod nazivom „Jezero u Resniku – nova zelena oaza Beograda”, u organizaciji opštine Rakovica i podršku gradskih komunlanih preduzeća. 

„Veoma je važno da se dostignu standardi u oblasti zaštite životne sredine na koje se obavezala Vlada Republike Srbije. Prvi put imamo jasnu strategiju kada je oblast životne sredine u pitanju, sa jasno utvrđenim rokovima, akcionim planovima i novcem koji je potreban da se standardi dostignu“, rekla je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović i podsetila da je Ministarstvo ove godine izdvojilo 200 miliona dinara za projekte čišćenja istorijskog otpada, kako bi se investitorima ponudile čiste lokacije za otvaranje novih radnih mesta, koja su svakako jedan od prioriteta.

Gosti akcije bili su član Gradskog veća Grada Beograda Dragomir Petronijević, direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović, Nataša Šišaković iz JKP „Zelenilo Beograd”, kao i predstavnici JVP „Beograd-vode”.

Akciji čišćenja su se, takođe pridružili predsednik Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Branislav Blažić, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović i Vladimir Beljinac iz JVP „Srbijavode”.

Volonteri su uklanjali kabasto smeće i sitan otpad sa zelenih površina oko jezera, raskrčeno je korenje i šiblje sa obala.

Izvor: http://www.eko.minpolj.gov.rs/vise-od-500-volontera-cistilo-jezero-u-resniku/

Povratak...