f Odgovorno postupanje prema sredstvima EU za projekte životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Odgovorno postupanje prema sredstvima EU za projekte životne sredine

27.11.2015

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović, posetila je juče grad Leskovac radi nastavka projektnih aktivnosti na puštanju u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U delegaciji koja je posetila grad Leskovac bili su i predstavnici Delegacije Evropske Unije i otpravnik poslova ambasade Holandije u Beogradu.

Projekat postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda se finansira iz pretpristupnih fondova Evropske Unije u iznosu od 12 miliona evra. Grad Leskovac učestvuje sa sredstvima koje je uložio u izgradnju centralnog kolektora otpadni voda, dok Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine sufinansira projekat sa izgradnjom postrojenja za liniju mulja, u iznosu od 3 miliona evra. Vlada Kraljevine Holandije sufinansira projekat u iznosu od 7 miliona evra u cilju proširenja kanalizacione i vodovodne mreže, radi obezbeđivanja ove komunalne usluge za sve građane Leskovca.

„Danas smo došli u Leskovac kako bismo zajedno radili na nastavku projektnih aktivnosti puštanja u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Problemi sa kojima se grad Leskovac susreće, a koji se tiču glavnog kolektora otpadnih voda, će se rešiti tokom sledeće godine, zajedničkim naporima i saradnjom grada, Delegacije Evropske Unije, resornog Ministarstva i Vlade Republike Srbije. Ovaj projekat je od značaja kako za grad Leskovac, tako i za celu državu, jer će našim sugrađanima obezbediti zdravu životnu sredinu i bolji životni standard“, izjavila je državni sekretar Božović.

Prilikom posete postrojenju, predstavnici nadzornog odbora su obavestili prisutne da je postrojenje završeno i da od 22. oktobra počinje da teče garantni rok za izvođača radova.

Izvor: http://www.eko.minpolj.gov.rs/odgovorno-postupanje-prema-sredstvima-eu-za-projekte-zivotne-sredine/

Povratak...