f Tribina na temu sadašnjeg i budućeg stanja Palićkog i Ludoškog jezera - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Tribina na temu sadašnjeg i budućeg stanja Palićkog i Ludoškog jezera

13.01.2016

Na inicijativu Zelene ekološke partije – Zeleni, a u saradnji sa organizacijama nevladinog sektora, u petak 15. januara biće održana tribina na temu sadašnjeg i budućeg stanja Palićkog i Ludoškog jezera.

Na tribini će članovi radne grupe za sprovođenje akcionog plana za unapređenje ekološkog stanja jezera Palić i njegove okoline govoriti o mogućnostima sanacije Palićkog i Ludoškog jezera, postignutom kvalitetu vode u jezerima i biomanipulaciji. Biće reči i o čišćenju palićke obale i Kireškog kanala kao i drugim aktivnostima Zelene ekološke partije u proteklom periodu.

U rešavanje problema jezera Palić po prvi put se uključuju i ribolovci, kojih na području Subotice ima čak 1.500 i čiji predlozi i saveti mogu da budu od izuzetnog značaja.

Zelena ekološka partija i ovom prilikom pokazuje doslednost u akcijama zaštite životne sredine, te će to biti i u budućnosti, zahvaljujemo se na saradnji i pomoći Udruženju građana „Protego“, Ekološkom pokretu „Čista voda“, Ribolovačkom savezu severne Bačke „Eco fish“ i Članovima radne grupe za Palić na učešću u Tribini i svim drugim organizacijama nevladinog sektora.

Pozivamo sve zainteresovane građane da prisustvuju javnoj tribina o Palićkom i Ludoškom jezeru, koja će se održati u petak 15. januara u prostorijama Mesne zajednice Palić. Početak je u 18 sati.

Izvor: http://www.subotica.com/desavanja/15.januar.2016.tribina-na-temu-sadasnjeg-i-buduceg-stanja-palickog-i-ludoskog-jezera-id14633.html

Povratak...