f Potpisivanje Sporazuma o saradnji na realizaciji projekta „Upravljanje otpadom i otpadnim vodama u opštinama-IMPACT” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Potpisivanje Sporazuma o saradnji na realizaciji projekta „Upravljanje otpadom i otpadnim vodama u opštinama-IMPACT”

25.01.2016

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković, direktor Nemačke organizacije za tehničku saradnju – GIZ Srbija Sigmund Miler i vođa IMPACT projekta Klaus Šmit potpisaće u utorak 26. januara 2016. godine, u 12 časova, Sporazum o saradnji na realizaciji projekta „Upravljanje otpadom i otpadnim vodama u opštinama-IMPACT” u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine (sala 7, IX sprat, Nemanjina 22-26).

IMPACT je nastavak projekta koji je započet 2012. godine i predstavlja njegovu drugu fazu. Vrednost druge faze projekta, čija se realizacija očekuje u naredne tri godine, iznosi 3 miliona evra, dok za realizaciju ovog Sporazuma nisu potreba sredstva iz budžeta Republike Srbije.

Cilj projekta je poboljšanje uslova za sprovođenje cirkularne ekonomije, kroz pretvaranje otpada u resurse za ponovnu upotrebu, kako na nacionalnom, tako i opštinskom nivou. Na taj način se podstiču inovacije u području reciklaže i ponovne upotrebe, ograničava se odlaganje otpada, smanjuju se gubici resursa i podstiču promene ponašanja potrošača.

Snimateljima i fotoreporterima medijskih kuća omogućeno je snimanje pokrivalica, kao i potpisivanja ugovora, nakon čega su predviđene izjave za medije učesnika.

Izvor: http://www.mpzzs.gov.rs/potpisivanje-sporazuma-o-saradnji-na-realizaciji-projekta-upravljanje-otpadom-i-otpadnim-vodama-u-opstinama-impact/#more-4862

Povratak...