f Gornji Milanovac: Kanalizacioni otpad se izliva na ulicu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Gornji Milanovac: Kanalizacioni otpad se izliva na ulicu

29.01.2016

U Korčaginovom naselju u Gornjem Milanovcu već pet dana kanalizacioni otpad neprekidno se izliva na ulicu, rekli su za agenciju Beta revoltirani gradjani.

Oni su danas tražili pomoć od novinara, jer, kako su naveli, nadležne službe ne reaguju iako ulicom prolaze djaci, brojni pešaci, dok automobili fekalnim otpadom prskaju ograde od dvorišta.

Ivica Gavrilović (37) pokazao je novinarima otvoren šaht na ulici iz koje se izliva otpad i dodao da mu je jednom i kuća bila poplavljena, zbog čega stanari strahuju od epidemije tokom leta.

"Ujutro kako ustajem prvo odlazim kod šahte da vidim da mi kuću ne poplavi, a prošlonedeljne niske temperature su zaledile otpadne vode po kojima su se deca sankala, i niko da se time pozabavi", rekao je Gavrilović.

Aleksandar Kovačević (32) dodao je da su na kanalizacionu mrežu priključeni pre 16 godina i svaka kuća je platila po 500 maraka, a poslednje izlivanje je počelo u nedelju, ali i pored prijave niko nije došao.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Rajko Nešković za agenciju Beta je izjavio da je to višegodišnji problem i da je posebno izražen kada su veće atmosferske padavine.

"U ovom naselju nikada nije izvršen tehnički prijem kanalizacione mreže, ali mi reagujemo čim nam se prijavi a od vas, sada, čujemo da je ponovo zapušena i odmah će ekipa na teren", rekao je Nešković.

Stanari Korčaginovog naselja najavili su da će tražiti zaštitu Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine jer lokalne inspekcije nisu adekvatno reagovale.

Izvor: http://beta.rs/zelena-srbija/zs-srbija/23997-gornji-milanovac-kanalizacioni-otpad-se-izliva-na-ulicu

Povratak...