f Otvoren je eko-paket konkursa za 2016. godinu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Otvoren je eko-paket konkursa za 2016. godinu

17.02.2016

Već treću godinu zaredom kompanija Tetra Pak Production i partneri nagrađuju vašu kreativnost i odgovornost prema prirodi. Eko-pakat konkurs je otvoren za sve škole koje su uključene u međunarodni program Eko-škole. Konkurs traje koliko i akcija, do kraja aprila 2016. godine.

Nagradni konkurs je podeljen u 3 uzrasne kategorije:

1) predškolski uzrast i učenici od 1. – 3. razreda osnovnih škola

2) učenici od 4. – 8. razreda osnovnih škola

3) učenici srednjih škola i studenti

Tema kreativnog konkursa su predstojeće LETNJE OLIMPIJSKE IGRE U BRAZILU koje će se održati u avgustu. Deca i učenici osnovnih škola mogu da naprave predmete od upotrebljene Tetra Pak ambalaže na zadatu temu (predmeti kao širenje ideje olimpizma i razvoja sporta, kao i predmeti koji predstavljaju domaćina ovogodišnjih Olimpijskih igara). Učenici srednjih škola i studenti, pored navedenog mogu da pošalju i postere, slike i video zapise na temu „RECIKLAŽA UPOTREBLJENE TETRA PAK AMBALAŽE”.

U izbor ulaze pojedinačni i grupni radovi iz sve 3 uzrasne kategorije. Nagrađujemo najbolji grupni rad u svakoj uzrasnoj kategoriji. Nagrade u vrednosti od 100,000.00 dinara se dodeljuju školama sa najboljim grupnim radovima. Nagrađujemo i najbolji pojedinačni rad, kao i drugoplasiranog, odnosno trećeplasiranog u svakoj kategoriji. I ove godine troje mentora sa najvećim brojem prijavljenih radova dobijaju nagrade.

Sada i vi možete biti deo žirija! Radovi koji uđu u uži izbor biće prikazani na facebook stranici (www.facebook.com/ekopaketsrbija) gde će se odvijati on-line glasanje u maju mesecu. Na kraju će se sabirati ocene žirija sa ocenama on-line glasova i nagradićemo najbolje radove. Dodelićemo utešne nagrade za ukupno 10 škola koje se najviše istaknu u on-line glasanju, odnosno prikupe najveći broj glasova (lajkova).

Izvor: http://ambassadors-env.com/blog/2016/01/25/otvoren-je-eko-paket-konkurs-za-2016-godinu/

Povratak...