f AC SU - Pet sadnica za pet godina Arhus centra Subotica - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

AC SU - Pet sadnica za pet godina Arhus centra Subotica

22.03.2016

Sada već tradicionalno, sadnjom drveća, u utorak, 22. marta, započelo se sa obeležavanjem pet godina od osnivanja Regionalnog Arhus centra Subotica. Sadnice, koje su poklon Goranskog rasadnika, zasadili su zajedno vaspitačice i deca obdaništa “Kalimero” na Paliću Predškolske ustanove “Naša radost” i to grupe: Medvedići, Cicuskak, Gombocskak i Cvetić.

Akcijom ozeljenjavanja su rukovodili roditelji, Sanja Grbović i Lajoš Brindza, koji su izrazili zahvalnost Arhus centru i Pokretu gorana, što je oplemenjeno i još više ozelenjeno dvorište gde njihova deca borave.

Sutra, 23. marta, sa početkom u 11 časova u sali 213 na prvom spratu Otvorenog univerziteta, održaće se skup na kojem će biti prikazan kratak film o najznačajnijim aktivnostima u proteklom periodu, a potom će se održati okrugli sto na temu: „Nove izmene i dopune Zakona o upravljanju otpadom”. Cilj okruglog stola je da se predstave izmene i dopune Zakona o upravljanju otpadom usvojene na februarskom zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije. Na skup, koji podržava Misija OEBS u Srbiji i Grad Subotica, pozvani su predstavnici lokalnih samouprava, komunalnih javnih i privatnih preduzeća, relevantnih ustanova i institucija, civilnog sektora i medija.

Povratak...