f Potpisani ugovori o sufinansiranju izrade planskih dokumenata - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Potpisani ugovori o sufinansiranju izrade planskih dokumenata

08.04.2016

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, dr Slobodan Puzović, potpisao je danas Ugovore sa Predsednicima opština vojvođanskih lokalnih samouprava, o dodeli bespovratnih finansijskih sredstva radi sufinansiranja izrade planskih dokumenta.

Konkurs je prvi po redu u 2016.godini. Organizovan je radi pomoći jedinicama lokalne samouprave sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine u cilju podsticanja planskog uređenja prostora, i stvaranja kvalitetnog preduslova za realizaciju investicija u različitim oblastima poput građevinarstva, infrastrukture, turizma i drugih privrednih grana.

„Pravo učešća na konkursu imale su jedinice lokalne samouprave sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine koje su u budžetu za 2016. godinu obezbedile deo sopstvenih sredstava za izradu planskog dokumenta za koji konkurišu, koje su imale Skupštinsku odluku o izradi planskog dokumenta objavljenu u 2015. i 2016.godini, a pri čemu je finansiranje izrade planskog dokumenta isključivo obezbeđeno iz budžetskih sredstava. Opredeljena sredstva po konkursu iznosila su 11.000.000,00 dinara na način da sufinansiranje pojedinačnog planskog dokumenta iznosi maksimalno 1.000.000,00 dinara“, istakao je dr Slobodan Puzović.
Opštine su imale pravo da konkurišu za ova sredstva radi izrade planova generalne i planova detaljne regulacije.

Nakon ocene prijava svih učesnika konkursa koji su ispunjavali uslove, izvršeno je bodovanjem prema kriterijumima iz konkursa u skladu sa Odlukom pokrajinskog sekretara za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine o sprovođenju postupka za dodelu sredstava, i ukupno je opredeljeno 7.559.100,00 dinara u ove svrhe.

Opštine koje su dobile sredstva su Opovo, Sremski Karlovci, Novi Kneževac, Plandište, Novi Bečej, Pećinci, Vrbas, Inđija, Bač, Žabalj, Kanjiža i Grad Kikinda.

„Od ukupno 12 planskih dokumenata, uz pomoć ovih sredstava izradiće se 10 planova detaljne regulacje za različite namene: turističko sportsko rekreativne komplekse, granični prelaz, radne zone i uređenje blokova unutar naselja, kao i 2 plana generalne regulacije – PGR za naselje Krčedin na teritoriji opštine Inđija i Izmene i dopune PGR naselja Plandište“ predstavio je dr Puzović.

„Obzirom da je u budžetu Sekretarijata ostalo neopredeljenih još oko četiri miliona dinara za ovu namenu, za očekivati je da će se vrlo brzo raspisati još jedan Konkurs“, naglasio je dr Puzović.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs

Povratak...