f Obilazak međunarodnog volonterskog radnog kampa „Sačuvajmo rit“ - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Obilazak međunarodnog volonterskog radnog kampa „Sačuvajmo rit“

03.08.2016

Zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandar Andrić sa svojim saradnicama, posetio je međunarodni volonterski radni kamp „Sačuvajmo rit“ koji se realizuje u Sremskim Karlovcima u periodu od 23.07 do 07.08. 2016. godine. Organizator kampa je Pokret gorana Vojvodine u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Ministarstva omladine i sporta. Realizaciju kampa podržali su i JP „Vojvodinašume“, Opština Sremski Karlovci i Patrijaršija srpske pravoslavne crkve.

Učesnici kampa su mladi volonteri iz Srbije, Holandije, Španije, Belgije, Italije, Grčke, Slovačke, Koreje i još nekih zemalja koji uklanjaju invazivne vrste biljaka duž staze uz Stari Dunav i na lokalitetu Kurjačka greda u SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“. U okviru planiranih aktivnosti je i postavljanje nekoliko informativnih tabli namenjenih obeležavanju pešačkih staza na lokalitetu Kurjačka greda.

Cilj kampa je promocija volonterizma, edukacija mladih kroz radne aktivnosti na terenu, podizanje svesti o značaju očuvanja i unapređenja plavne zone Dunava, promocija zaštićenog područja i ekoturističke ponude Sremskih Karlovaca.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs

Povratak...