f Međunarodni volonterski kamp na Obedskoj bari - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Međunarodni volonterski kamp na Obedskoj bari

26.08.2016

Zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, Aleksandar Andrić je sa svojom saradnicom posetio 19. Međunarodni volonterski ekološki kamp na Obedskoj bari, koji je počeo 21. avgusta i traje do 3. septembra 2016. godine. Kamp realizuje lokalno udruženje građana „Zeleni pogled“ i Mladi istraživači Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, opštinom Pećinci, JP „Vojvodinašume“, Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode.

Pored promocije zaštićenog područja, kamp ima za cilj stvaranje uslova za povratak retkih ptica močvarica i povezivanje turističkog centra kod Obreža sa najvećom kolonijom ptica.
Ispred upravljača SRP „Obedska bara“ prisutne je pozdravio direktor ŠG „Sremska Mitrovica“, Đorđe Cvetković. Nakon obilaska Vizitorskog centra za posetioce kod Obreža, aktivnosti su usmerene na čišćenje vlažnih livada od invazivnih biljnih vrsta. Ove radove ispratili su lokalni mediji. U okviru posete Etno selu u Kupinovu, gde se nalazi sedište Agencije za razvoj opštine Pećinci (Turistički info-centar opštine Pećinci), obiđena je tvrđava Kupinik i održan sastanak sa predstavnicima opštine, predsednicom Dubravkom Kovačević Subotički i njenim saradnicima. Sastanku je prisustvovao i direktor Agencije za razvoj opštine Pećinci, Milan Aleksić.

Povratak...