f Beograd: Opština Savski venac brine o edukaciji i pomaže najmlađim sugrađanima - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Beograd: Opština Savski venac brine o edukaciji i pomaže najmlađim sugrađanima

31.08.2016

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović obratila se danas mališanima vrtića „Sveta Petka” u toj opštini povodom početka akcije „Čuvajmo parkove grada”. 

Komunalna policija Grada Beograda zajedno sa Opštinom Savski venac i društveno odgovornim kompanijama organizuje ovu edukativnu kampanju.

– Opština Savski venac vodi veoma odgovornu politiku kada su u pitanju najmlađi sugrađani i ova današnja akcija govori u prilog tome. Uz pomoć Sekretarijata za obrazovanje i Komunalne policije, koja je inicijator akcije, organizujemo današnje edukativno druženje u vrtiću „Sveta Petka” na Topčidrskom vencu, kako bi se najmlađima podigla svest o očuvanju životne sredine – navela je Vujovićeva za Beoinfo. 

Ona je najavila da će ta opština pomoći da se obnove svi devastirani parkovi na Savskom vencu, kako bi mališani imali bolje uslove za lepše i bezbednije odrastanje. 

– Opština Savski venac će takođe prvog dana nove školske godine svim đacima prvacima sa svoje teritorije deliti ruksage i đački pribor, kao još jedan vid odgovorne politike – najavila je Irena Vujović. 

Pomoćnica načelnika Komunalne policije Nina Mitić rekla je da je cilj akcije da se preko mališana dođe do svesti roditelja, njihovih staratelja, baka ili deka, i da se Beograd učini čistim i uređenim gradom. 

– Poruka akcije je da smeće ne bacamo tamo gde mu nije mesto, odnosno da ga odlažemo isključivo u odgovarajuće kante i kontejnere, ali i da budemo savesni i prema našim kućnim ljubimcima – ukazala je Mitićeva i najavila nastavak akcije po svim beogradskim opštinama. 

Korisnici vrtića „Sveta Petka” prisustvovali su danas predstavi „Peđolino šou i plavci komunalci”, čiji su akteri na zabavan i edukativan način približili najmlađim sugrađanima šta sve radi Komunalna policija i kako treba da se odgovorno ponašaju u svom okruženju.

Izvor: http://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1726952-opstina-savski-venac-brine-o-edukaciji-i-pomaze-najmladjim-sugradjanima_2

Povratak...