f Dobra saradnja Srbije i Nemačke u oblasti zaštite životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Dobra saradnja Srbije i Nemačke u oblasti zaštite životne sredine

15.09.2016

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović održao je danas bilateralni sastanak sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Nj.E. Akselom Ditmanom.

Ministar Nedimović i ambasador Ditman konstatovali su da dve zemlje imaju veoma intezivnu saradnju. Kao prioritetne teme sastanka istaknute su održivi rast i zapošljavanje, gde je jedan od ciljeva podrška malim i srednjim preduzećima; oblast zaštite životne sredine i proces približavanja Republike Srbije Evropskoj uniji u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ministar Nedimović je tokom sastanka istakao da je potrebna saradnja u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama, prečišćavanje voda, kao i razvijanje tržišta biomase u Srbiji i njeno korišćenje. Takođe, ministar se zahvalio na mnogobrojnim projektima koje je finansirala Vlada Savezne Republike Nemačke i naglasio da će Republika Srbije od 2017. godine obezbediti značajna budžetska sredstva, kojima će se finansirati aktivnosti vezane za zaštitu životnu sredinu.

Izvor: http://www.eko.minpolj.gov.rs/dobra-saradnja-srbije-i-nemacke-u-oblasti-zastite-zivotne-sredine/

Povratak...