f Subotica: Održan skup posvećen upravljanju otpadom - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Subotica: Održan skup posvećen upravljanju otpadom

25.10.2016

U Plavoj sali Gradske kuće održan je skup u okviru projekta „ Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom“. Projekat realizuju Udruženje „Mladi rade“ iz Kikinde i Unija poslodavaca Vojvodine u saradnji sa partnerima.

Cilj projekta "Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom" je da kroz  edukaciju privrednih subjekata, stručnjaka, nevladinih organizacija i građana  doprinese odgovornijem upravljanju otpadom. Sesija je bila namenjena poslodavcima, kojima su predstavljena tri zakona iz ove oblasti.

- Glavna tema je zaštita životne sredine. Predstavićemo Zakon o hemikalijama, Zakon o upravljanju otpadom i Zakon o ambalaži i ambalažnom otpadu, koji se tiču svih nas, ali se velikim delom tiču poslodavaca. Edukujemo poslodavce koje su to njihove obaveze i šta bi trebalo da rade da bi poštovali ove zakone - kaže predsednik Unije poslodavaca Vojvodine, Stanko Krstin.

Sesije su i jedan od načina da se privrednici motivišu za aktivno učešće u zaštiti životne sredine.

- Kada činimo štetu životnoj sredini, posledice su dugoročne i za nas i naše potomstvo. Nama je, kao civilnoj organizaciji, važno da se podigne svest o važnosti odgovornog upravljanja životnom sredinom i jedan deo programa je posvećen animiranju da urade i više od onoga što su u zakonom obavezni, da se uključe u društvene aktivnosti, pomognu civilne organizacije koje se bave životnom sredinom kako bi njihovo poslovanje zaista bilo društveno odgovorno - kaže Marija Srdić iz Udruženja „Mladi rade“ .

U okviru projekta, čija je vrednost oko milion dinara,  biće održano sedam skupova na teritoriji Vojvodine. Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Izvor: http://www.subotica.com/vesti/odrzan-skup-posvecen-upravljanju-otpadom-id27277.html

Povratak...