f Sastanak radi unapređenja koordinacije poslova inspekcijskog nadzora poverenih jedinici lokalne samouprave - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Sastanak radi unapređenja koordinacije poslova inspekcijskog nadzora poverenih jedinici lokalne samouprave

16.12.2016

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine je u okviru svojih aktivnosti održao četvrti u nizu sastanaka sa jedinicama lokalne samouprave Grada Niša, i Opština Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Ražanj i Svrljig u Gradu Nišu za Nišavski upravni okrug. Ispred Sektora inspekcije sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra Željko Pantelić sa načelnicima Odeljelja za poverene poslove, Odeljenja za industriju i Odeljenja za prirodu.
Učesnike sastanka je pozdravio načelnik Nišavskog upravnog okruga dr.Aleksandar Cvetković i poželeo uspešan rad, iskazavši zadovoljstvo što je prepoznata potreba za koordinacijom poverenih poslova.
Sastanak je otvorio pomoćnik ministra Željko Pantelić i predstavio je novoformirano Odeljenje za poverene poslove u Sektoru inspekcije za zaštitu životne sredine. Bolja koordinacije poverenih poslova u oblasti inspekcije zaštite životne sredine je prioritet Sektora, istakao je pomoćnik ministra.
Na ovom sastanku se analizirao način saradnje, problemi u vršenju poverenih poslova inspekcijskog nadzora od strane inspektora jedinice lokalne samouprave, izrada godišnjih planova inspekcijskog nadzora i njihovo dostavljanje na mišljenje nadležnom ministarstvu, primena Zakona o inspekcijskom nadzoru i značajnije delovalje inspekcije u oblasti zaštićenih područja.
Zaključeno je da u poverenim poslovima jedinica lokalne samouprave ima mnogo problema pa je pomoćnik ministra istakao da je u 2017.godini planirano održavanje dvodnevnih seminari na kojima bi se obavile obuke inspektora jedinica lokalne samouprave u primenini zakona iz oblasti zaštite životne sredine u delu poverenih poslova.
Iskazana je velika zainteresovanost inspektora jedinica lokalne samouprave za ovim seminarima i obukama o primeni propisa iz oblasti zaštite životne sredine

Izvor: http://www.eko.minpolj.gov.rs/ 

Povratak...