f Ekološke takse bez promene do 2013. - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ekološke takse bez promene do 2013.

09.11.2011

Uredba koja utvrđuje naknadu za proizvode koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada biće izmenjena, kao i parametri po kojima se utvrđuje visina ekoloških taksi, istakao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Ministar je istakao da je zbog teške situacije u privredi, dogovoreno da se Uredba promeni u delu koji utvrđuje da se ekološke takse menjaju i usaglašavaju svakog januara, u skladu sa rastom cena na malo. Visina taksi biće nepromenjena do 2013. godine, a potom će u saradnji sa privredom, biti uspostavljen mehanizam u skladu s kojim će se rast utvrđivati po nekim drugim parametrima, najavio je ministar.

„Uverenja sam da privreda i građani moraju da znaju kako se novac prikupljen od ekoloških taksi troši“, rekao je ministar Dulić i dodao da će se izveštaji i informacije o tome nalaziti na sajtu Ministarstva.

U protekle dve godine, prikupljeno je oko 2,7 milijardi dinara od ekoloških taksi, a do sada je na prikupljanje, transport i recikliranje potrošeno oko 4,5 milijarde. Rezultat je veliki pomak u rastu reciklažne industrije, koja je jedna od retkih grana u ekspanziji, rekao je ministar.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/ekonomija/duli-ekolo-ke-takse-bez-promene-do-2013

Povratak...