f Drugo predavanje o Arhuskoj konvenciji - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Drugo predavanje o Arhuskoj konvenciji

30.01.2017

U organizaciji Ekološkog pokreta Odžaka u ponedeljak, 30. januara 2017. godine u OŠ „Kosta Stamenković“ u Srpskom Miletiću,  održano je drugo predavanje za osnovce na temu „Šta bi trebalo znati o Arhuskoj konvenciji“. Predavanja se realizuju u okviru projekta CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC), a program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Predavanjima su prisustvovali učenici dva odeljenja osmih razreda, a predavač je bio diplomirani ekolog Marko Zlatković. Poseban akcenat u predavanju Zlatković je stavio na tri stuba Arhuske konvencije i učenicima objasnio  prava koja proističu iz ovog dokumenta. Takođe, je upoznao je učenike da je u odžačkoj opštini na predlog Ekološkog pokreta Odžaka osnovan Zeleni savet i objasnio kakva bi trebala da bude njegova uloga. Zlatković je naglasio da je, bar za sada, Zeleni savet slabo iskorišćen. U drugom delu časa proveravalo se stečeno znanje, urađena je evaluacija predavanja i obavljen kratak razgovor o  značaju zaštite životne sredine.

Ekološki pokret Odžaka će u okviru ovog projekta u narednim mesecima  istovetno predavanje održati  i u ostalim osnovnim školama odžačke opštine.

 

Izvor: Saopštenje za medije Ekološkog pokreta Odžaka

Povratak...