f Studija o područjima sa prirodnim ograničenjima u jugoistočnoj Evropi - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Studija o područjima sa prirodnim ograničenjima u jugoistočnoj Evropi

17.03.2017

Na sastanku regionalne radne grupe za razvoj, mapiranje i analizu područja sa prirodnim ograničenjima (ANC-Areas with Natural Constraints) koji je održan na Zlatiboru, od 13-15. Marta 2017. godine, predstavljena je regionalna studija "Areas with Natural Constraints in South - East Europe: Assessment and Policy Recommendations". Studija predstavlja rezultat projekta implementiranog od strane Regionalne stalne radne grupe za ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi (Regional Rural Development Standing Working http://www.sepa.gov.rs/download/zemljiste/Areas-with-Natural-Constraints-in-SEE-Assessment-and-Policy-Recommendations.pdfGroup in SEE - SWG) i Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ), u saradnji sa Internacionalnim centrom za unapređene studije poljoprivrede u Mediteranu (International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies (CIHEAM).

 

Osnovni cilj studije je da razvije metodologiju za karakterizaciju i mapiranje područja sa prirodnim ograničenja za poljoprivrednu proizvodnju u zemljama jugoistočne Evrope i da obezbedi preporuke nacionalnih politika u skladu sa politikom EU.

 

Studija daje analizu politika, evaluaciju dostupnosti podataka, razradu institucionalne organizovanosti, kao i postavku i procenu primene pristupa ANC na regionalnom i nacionalnom nivou.

 

Studiju sa prilogom Republike Srbije datim u poglavlju B6 možete pogledati na http://www.sepa.gov.rs/download/zemljiste/Areas-with-Natural-Constraints-in-SEE-Assessment-and-Policy-Recommendations.pdf

 

Izvor: http://www.sepa.gov.rs/

Povratak...