f Poseta istraživačkom brodu "Max Honsell" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Poseta istraživačkom brodu "Max Honsell"

19.04.2017

Poseta istraživačkom brodu "Max Honsell"

19.04. 2017.

Predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine (Z. Stojanović i B. Novaković) boravili su u periodu od 9. do 13. aprila 2017. godine u poseti istraživačkom brodu "Max Honsell" na reci Nekar (Hajdelberg, Nemačka), na poziv Andrea Baumana, državnog sekretara Ministarstva za životnu sredinu, klimu i energetiku pokrajine Baden-Virtemberg. Brod je posetio i Zlatko Bućin, konzul Republike Srbije. Cilj posete bio je razmena iskustva u oblasti biološkog i hemijskog uzorkovanja vode i sedimenta, kao i poređenje metodologije ispitivanja bioloških i fizičko-hemijskih elemenata kvaliteta vode.

Prilikom obilaska brodogradilišta Martin Ebert je održao prezentaciju o rekonstrukciji broda "Max Honsell" i njegovim tehničkim karakteristikama. U laboratoriji za ispitivanje vode i zemljišta "LUBW" u Karslruu Klaudija Hornung je predstavila rad različitih sektora koji su zaduženi za monitoring reka Rajne i Nekar.

Članak o poseti iz "Rhein – Neckar - Zeitung" možete pročitati ovde: http://www.rnz.de/nachrichten/heidelberg_artikel,-Heidelberg-Messschiff-Max-Honsell-in-Heidelberg-Warum-der-Neckar-kein-Badegewaesser-ist-_arid,268013.html

 

Izvor: http://www.sepa.gov.rs/  

Povratak...