f Kvalitet vode za piće i vazduha u Subotici su veoma dobri - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Kvalitet vode za piće i vazduha u Subotici su veoma dobri

04.06.2017

Kvalitet vode za piće i vazduha u Subotici su veoma dobri

04.06.2017.

 

Kvalitet pijaće vode i vazduha u Subotici je veoma dobar, ocenjuju stručnjaci Zavoda za javno zdravlje Subotica. Na velikom uzorku ispitivanih voda svega nekoliko je bilo nezadovoljavajuće, dok analize vazduha, koje se sprovode tokom cele godine, retko pokazuju iskakanja pojedinih vrednosti iznad propisane granice.

Na osnovu analiza, stručnjaci iz laboratorije za ispitivanje voda ZZJZ kvalitet pijaće vode u Subotici ocenjuju kao veoma dobar. Na uzorku od 446 ispitivanih voda 8,3 je bilo nezadovoljavajuće, dok je situacija kod fizičko hemijskih analiza nešto lošija.

Što se tiče kvaliteta vazduha u našem gradu, on je od strane stručnjaka ocenjen kao dobar, odnosno odličan. U zimskim mesecima dolazi do iskakanja pojedinih čestica iznad granične vrednosti , međutim, stručnjaci objašnjavaju da su u pitanju trenutna iskakanja u toku jednog dana, koja se već narednog dana mogu vratiti u granice normale.

U letnjem periodu uglavnom su sve vrednosti unutar granica normale, dok su prekoračenja koncentracije azota sve ređa pojava.

 

Izvor: https://www.subotica.com/vesti/kvalitet-vode-za-pice-i-vazduha-u-subotici-su-veoma-dobri-id28978.html

Povratak...