f Delegacija iz Merilenda u Novom Sadu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Delegacija iz Merilenda u Novom Sadu

18.10.2017

Ministri Goran Trivan i Branko Ružić sa delegacijom iz Merilenda obišli su grad Novi Sad

18. oktobar 2017.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sa delegacijom savezne države Merilend iz SAD razgovarali su u Novom Sadu sa predsednikom Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine  Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem. Sagovornici su istakli mogućnosti za uspostavljanje saradnje u sektoru zaštite životne sredine, te su predstavljeni investicioni potencijali i projekti u toj oblasti.

Trivan je, pohvalivši rukovodstvo Pokrajine i Grada za sprovođenje politika, istakao i da je dobro što imaju već nekoliko izrađenih projekata na papiru, bez čega svakako ne bi moglo da se krene u dalju realizaciju.

Mirović je naglasio da je direktno ulaganje u zaštitu životne sredine važno jer doprinosi kvalitetnijem životu svih građana Srbije, a za šta je neophodno potražiti fondove i partnere za različite modele saradnje kako bi unapredili tu oblast.

Vučević je izrazio zahvalnost što je Novi Sad domaćin visokoj delegaciji iz Amerike, kao i nadu da će se predstavljeni projekti razviti, posebno naglašavajući oblast zaštite životne sredine, regionalne deponiju i  prečistača otpadnih voda.

Državni sekretar Merilenda i šef delegacije, Džon Vobensmit rekao je: „Veoma je važno uspostaviti uravnotežen sistem delovanja i ujedinjenje poslovnih sektora prioriteta zaštite životne sredine. Takođe je bitna edukacija dece, da bi se u ranom uzrastu naučilo o zaštiti životne sredine. Država Merilend uvodi programe u školstvo, koje smo voljni da podelima sa vama“.

Izvor: http://www.ekologija.gov.rs/ministri-goran-trivan-i-branko-ruzic-sa-delegacijom-iz-merilenda-obisli-su-grad-novi-sad/?lang=lat

Povratak...