f Sastanak sa predsednicom Vlade Anom Brnabić - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Sastanak sa predsednicom Vlade Anom Brnabić

17.10.2017

Ministar Trivan sa delegacijom iz Merilenda sastao se sa predsednicom Vlade Anom Brnabić

17. oktobar 2017.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sa delegacijom savezne države Merilend iz SAD, sastali su se sa predsednicom Vlade Repubike Srbije, Anom Brnabić.

Ministar Trivan, rekao je da je poseta delegacije iz Merilenda veoma značajna za napredak Srbije u oblasti zaštite životne sredine. Saradnja sa saveznom državom Merilend iz SAD, koja je započeta posetom ministra Trivana SAD-u već sad ima značajne rezultate.

„Svako ko dođe u Srbiju, ima šansu da investira i u ceo region. Srbija svojom politikom i ekonomskom politikom koju vodi, otvara vrata u čitavom okruženju“, rekao je ministar.

„Srbija je na dobrom putu u ovoj oblasti što dokazuje da je 20 kompanija zainteresovano za ulaganje u  zaštitu životne sredine Republike Srbije. Investicije su neophodne da bi se taj razvoj nastavio i da život građana naše zemlje bude bolji“ istakla je predsednica Vlade Republike Srbija, Ana Brnabić.

Predsednica Vlade Ana Brnabić, dodala je  da Srbija ima dobre bilateralne odnose sa SAD i saradnja sa saveznom državom Merilend je još jedan dokaz dobrih odnosa i napredka naše zemlje.

Saradnja američkih kompanija sa kompanijama iz Srbije rezultiraće rešavanjem mnogih pitanja koje imamo u ima u ovoj oblasti. Potrebna nam je modernizacija tehnologije, razmena iskustava, jačanje dijaloga i saradnje Srbije i SAD.  Najviši predstavnici države Merilend, predstavili su kapacitete Merilenda i napore koje preuzimaju na planu zaštite životne sredine. Savezna država Merilend i Republika Srbija imaju istu ideju, a to je da poboljšaju život građana, a razvoj u oblasti zaštite životne sredine je jedan od najbitnijih puteva ka tome.

Ova oblast je neopterećena hipotekama prošlosti što daje veliki prostor i mogućnosti američkim kompanijama koje posluju u oblasti zaštite životne sredine, da rade i razvijaju svoje poslovanje u Srbiji, što predstavlja zajednički interes. Kompanije iz savezne države Merilend  doneće „zelene“ tehnologije i investirati u oblasti u kojima Srbija ima najviše izazova, u preradu otpadnih voda, preradu otpada i u remedijaciji zemljišta.

Izvor: http://www.ekologija.gov.rs/ministar-tivan-sa-delegacijom-iz-merilenda-sastao-se-sa-predsednicom-vlade-anom-brnabic/?lang=lat

Povratak...