f Sastanak sa najvišim zvaničnicima Republike Srbije - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Sastanak sa najvišim zvaničnicima Republike Srbije

17.10.2017

Ministri Trivan i Ružić sa delegacijom iz Merilenda sastali su se sa najvišim zvaničnicima Republike Srbije

17. oktobar 2017.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, sa delegacijom savezne države Merilend iz SAD koju predvodi državni sekretar Merilenda Džon Vobensmit sastali su se juče sa najvišim zvaničnicima Republike Srbije.

U Privrednoj komori Srbije, sa g-dinom Markom Čadežom, predsednikom PKS razgovarali su o značaju poslovanja američkih kompanija za razvoj privrede u Srbiji i da je njihov doprinos kroz proizvodnju, izvoz i zapošljavanje sve veći.

Takođe su prisustvovali prezentaciji jednog od vodećih projekata u Srbiji, „Beograd na vodi“. Tom prilikom delegacija je videla spremnost naše zemlje za velike projekte. Ministar Trivan i državni sekretar Vobensmit, istakli su da imaju zajedničku ideju da poboljšaju živote građana tako što će međusobnom saradnjom znatno doprineti razvoju zaštite životne sredine u Srbiji.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić na sastanku sa delegacijama istakla je da je Srbija uveliko počela da se razvija u ovoj oblasti, što dokazuju brojne inostrane kompanije koje posluju u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji. I da je neophodno taj razvoj podići na još viši nivo.

„Dolazak investitora u Srbiju i ulaganja u privredu je od velikog značaja za našu zemlju, da bi ona mogla da napreduje na svim poljima“, istakao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na sastanku sa delegacijom i ministrima. Tom prilikom šef delegacije iz Merilenda izrazio je veliko zadovljstvo što je u poseti Srbiji i budućoj saradnji.

Poseta privredno-političke delegacije Merilenda je rezultat razgovora koje je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan vodio pre nekoliko meseci tokom boravka u SAD, gde su brojne američke kompanije iskazale veliko interesovanje za ulaganje u Srbiju.

Ministar Trivan, istakao je da je saradnja sa saveznom državom Merilend od velikog značaja za Srbiju, jer je ona jedna od najnaprednijih država u SAD u pogledu zaštite životne sredine. Jedna od najbitnijih tema je investiranje američkih kompanija u preradu otpadnih voda, preradu komunalnog otpada i u remedijaciju zemljišta. Srbija će putem ove saradnje brže i bolje pristupiti rešavanju ovih pitanja.

Izvor: http://www.ekologija.gov.rs/ministri-trivan-i-ruzic-sa-delegacijom-iz-merilenda-sastali-su-se-sa-najvisim-zvanicnicima-republike-srbije/?lang=lat

Povratak...