f Završen prvi Izveštaj o stradanju ptica - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Završen prvi Izveštaj o stradanju ptica

23.11.2017

  

Završen prvi Izveštaj o stradanju ptica

23.11.2017.

Izveštaj o nezakonitom ubijanju, trovanju, hvatanju, držanju i trgovini divljim pticama u Republici Srbiji za period 2000-2017 nastao je tokom rada na projektu "Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji" koji se realizuje u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Švedske. Detaljnije...

 

Završen prvi Izveštaj o stradanju ptica

23.11.2017.

Izveštaj o nezakonitom ubijanju, trovanju, hvatanju, držanju i trgovini divljim pticama u Republici Srbiji za period 2000-2017 nastao je tokom rada na projektu "Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji" koji se realizuje u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Švedske.
Prve procene nelegalnog stradanja divljih ptica u Srbiji koje su urađene 2014. pokazale su da godišnje 120.000 - 170.000 jedinki divljih ptica u okviru 64 vrste strada od nezakonitog ubijanja, trovanja i hvatanja. Nakon pomenutih saznanja nastala je potreba da se podaci o stradanju divljih ptica sistematično sakupe, obrade i predstave stručnoj i široj javnosti kako bi se značajno unapredio sistem zaštite ptica i prirode u Srbiji.

Agencija za zaštitu životne sredine i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije će u narednom periodu, u skladu sa dostupnim podacima razviti indikator o stradanju ptica.

 

Izvor: http://www.sepa.gov.rs/  

Povratak...