f Obavezna dezinfekcija javnih površina i zajedničkih delova zgrada - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Obavezna dezinfekcija javnih površina i zajedničkih delova zgrada

20.03.2020

Imajući u vidu mere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenju vanrednog stanja, Gradski štab za vanredne situacije je na svojoj trećoj vanrednoj sednici održanoj 20. marta 2020. godine doneo naredbu kojom se Gradskoj upravi Grada Subotice nalaže da organizuje dezinfekciju javnih površina, kao što su ulice, prilazi zdravstvenim ustanovama, dečija igrališta, autobuska stajališta, šetališta, platoi i komunikacione staze u parkovima i slično. U naredbi, koju je potpisao gradonačelnik Subotice i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, Bogdan Laban, i upravnicima stambenih zajednica nalaže se da obezbede pojačano čišćenje i dezifekciju zajedničkih delova zgrade na kojima se ostvaruje najveći kontakt (ulazi u zgradu, prostori ispred liftova, liftovi, stepeništa i stepenišni rukohvati, ulazna vrata i dr.), s tim da dezinfekciju treba obavezno sprovoditi najmanje jednom u toku dana.

Ova naredba primenjuje se od petka, 20. marta 2020. godine. Sprovođenje ove naredbe kontrolisaće nadležni sekretarijati Gradske uprave.

Naredba je doneta na osnovu člana 29. Zakona o odbrani i Odluke o proglašenju vanrednog stanja predsednika Republike Srbije, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Republike Srbije, u uslovima proglašenog vanrednog stanja.

Izvor: http://subotica.rs/index/page/lg/sr/id/13326

Povratak...