f Ministarka Vujović sa ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom o saradnji i projektima u oblasti zaštite životne - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ministarka Vujović sa ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom o saradnji i projektima u oblasti zaštite životne

19.01.2021

Ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, sastala se 19.01.2021. godine sa ambasadorom Nemačke u Srbiji, Tomasom Šibom, direktorom Nemačke razvojne banke u Srbiji Ridigerom Hartmanom i direktorkom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) u Srbiji Danijelom Funke, sa kojima je razgovarala o budućoj saradnji i planovima resornog ministarstva u narednom periodu.

Vujović je ukazala na značaj podrške GIZ i Nemačke razvojne banke u realizaciji važnih projekata u Srbiji, među kojima su i projekti iz oblasti zaštite životne sredine.

-Verujem da možemo ostvariti još tešnju saradnju u skladu sa prioritetima i razvojnim ciljevima Vlade i ministarstva, koji se tiču upravljanja čvrstim otpadom, otpadnim vodama i projektima za poboljšanje kvaliteta vazduha. Nemačka je važan ekonomski i politički partner Srbije i vaša podrška će nam biti dragocena kako u realizaciji planiranih projekata, tako i u implementaciji Zelene agende i usklađivanju sa standardima EU – rekla je Vujović.

Ambasador Šib je naveo da je današnji sastanak bio intenzivan i podsetio da nemačko-srpska razvojna saradnja traje dugo.

-Imamo kvalitetnu saradnju sa Vladom Srbije i drago mi je da ste u okviru resora zaštite životne sredine identifikovali ključne probleme i definisali prioritete. Pred vama su veliki izazovi, računajte na našu podršku u realizaciji projekata i u budućnosti – rekao je ambasador Šib.

Prilikom prvog susreta ministarke Vujović i ambasadora Nemačke dogovoren je i sledeći sastanak na kojem će tema biti konkretni projekti.

Današnjem sastanku u Palati Srbija prisustvovao je i državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović.

 Izvor: https://www.ekologija.gov.rs/lat/saopstenja/vesti/ministarka-vujovic-sa-ambasadorom-nemacke-tomasom-sibom-o-saradnji-i-projektima-u-oblasti-zastite-zivotne-sredine

Povratak...