f Подршка еко - удружењима у Суботици - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Подршка еко - удружењима у Суботици

07.02.2022

Члан Градског већа задужена за област пољопривреде, Хајналка Богнар Пастор, секретар Секретаријата за пољопривреду и заштиту животне средине, Александар Витковић, и шеф Службе за заштиту животне средине и одрживи развој, Жика Рех, саопштили су на данашњој прес-конференцији у Медија-центру у Градској кући да је Град Суботица и ове године расписао Јавни  конкурс за финансирање или суфинансирање пројектних активности удружења грађана на територији града Суботице из области заштите животне средине у 2022. години.

На конференцији је истакнуто да је максимални износ за који удружења могу да конкуришу 150.000 динара и да ће Конкурсом из локалног Фонда за заштиту животне средине бити додељена средства у укупном износу од 2,5 милиона динара.

Наглашено је да се средства додељују за финансирање или суфинансирање пројектних активности удружења грађана из четири области, а то су: унапређење квалитета ваздуха, унапређење система управљања отпадом, промовисање природних вредности и очувања биолошке разноврсности Суботице и њене околине и остале активности које се односе на јачање свести из области заштите животне средине.

Наведено је како текст Конкурса и образац пријаве од данас може да се преузме са званичног сајта Града Суботице (одељак Конкурси и огласи), да је рок за подношење пријава 28. фебруар 2022. године и да је предвиђено да листа вредновања и рангирања буде објављена до 9. марта. Рок за реализацију пројеката је 1. децембар, а рок за подношење финансијског извештаја 20. децембар 2022. године.

На конференцији је речено да су на прошлогодишњи конкурс пристигле тридесет и три пријаве, од којих је одобрено тридесет.  

Додатне информације у вези са Конкурсом могу се добити електронском поштом zivotnasredina@subotica.rs или телефоном на бр. 024/626-973. 

Извор: http://www.subotica.rs/index/page/lg/cp/id/14958  

Povratak...