f Panel diskusija o Zelenoj povelji za filmske festivale - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Panel diskusija o Zelenoj povelji za filmske festivale

14.07.2022

U sklopu ECO DOX programa 29. Palićkog festivala evropskog filma u ponedeljak 18. jula 2022. godine sa početkom u 15 časova u Eko centru na Paliću biće održana panel diskusija i prezentacija Zelene povelje za filmske festivale i njene prateće platforme.

Ova inicijativa je nastala kroz mrežu festivala evropskog filma MIOB (Moving images open borders), a vodeću ulogu u izradi platforme (https://greencharterforfilmfestivals.org) preuzeo je festival u Lez Arku (Francuska). Osnovna ideja je motivisati filmske festivale, kao i sve organizatore drugih manifestacija, da razvijaju svoju zelenu agendu, beleže napredak iz godine u godinu i šire ideju o očuvanju životne sredine. Tokom diskusije, osim razgovora o ovoj incijativi biće reči i o saradnji sa drugim institucijama i organizacijama koje prepoznaju značaj ove teme, kao i mehanizmima kako da se te saradnje ostvare na najbolji način.

Ulaz je slobodan. Obezbeđen je simultani prevod.

Inače, i ove godine se ekološki filmovi ECO DOX programa prikazuju u Art bioskopu “Aleksandar Lifka” u Subotici od 17. do 22. jula 2022. godine od 17 časova (https://palicfilmfestival.com/sr/selekcije).

Povratak...