f Održana Javna rasprava o dokumentima o zaštiti Parka prirode „Poloj“ - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Održana Javna rasprava o dokumentima o zaštiti Parka prirode „Poloj“

20.02.2023

Dana 20. februara 2023. godine, u Velikoj sali opštine Beočin, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine organizovao je Javnu raspravu o dokumentima o zaštiti Parka prirode „Poloj“. U okviru Javne rasprave prezentovana su dva dokumenta, Nacrt pokrajinske skupštinske odluke o zaštiti Parka prirode „Poloj“, pripremljen od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Studija zaštite – Predlog za stavljanje pod zaštitu Parka prirode „Poloj“, koju je izradio Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.

Na početku Javne rasprave prisutne je pozdravio Gojko Palalić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine i predsednik Komisije za sprovođenje postupka Javnog uvida i Javne rasprave u Nacrt pokrajinske skupštinske odluke o zaštiti Parka prirode „Poloj” i Vesna Popović, rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove, urbanizam i zaštitu životne sredine Opštinske uprave Beočin.

Park prirode „Poloj“ proglašava se kao područje od pokrajinskog značaja, odnosno II kategorije, a prostire se na teritoriji opština Beočin, Bačka Palanka i grada Novi Sad, na prostoru 6 katastarskih opština: Susek, Čerević, Beočin, Rakovac, Neštin i Ledinci.

Izvor: https://www.ekourbapv.vojvodina.gov.rs/rs/odrzana-javna-rasprava-o-dokumentima-o-zastiti-parka-prirode-poloj/

Povratak...