f Сарадња са ОЕБС-ом у области животне средине - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Сарадња са ОЕБС-ом у области животне средине

17.05.2023

Министарка заштите животне средине, Ирена Вујовић, састала се у среду, 17. маја 2023. године, са шефом Mисије ОЕБС-а у Србији, амбасадором Јаном Братуом са којим је разговарала о сарадњи у примени прописа из области заштите животне средине.

„Пре две године започели смо сарадњу на изради Водича за унапређење правне заштите у заштићеним подручјима и Водича за поступање у случају непрописног управљања опасним отпадом, чији су циљеви да обезбеде ефикасну размену информација и координацију између различитих државних институција надлежних у овим областима“, рекла је Вујовић.

Министарка је нагласила значај експертске подршке партнера какав је ОЕБС у даљем унапређењу управљања заштићеним подручјима, опасним отпадом и примене регулативе из различитих области заштите животне средине.

Амбасадор Брату изразио је спремност да подржи даље активности Министарства заштите животне средине које се односе на сарадњу са еколошком полицијом МУП-а Србије, а у циљу повећања ефикасне примене закона кроз побољшану сарадњу између правосуђа, полиције и инспекције за заштиту животне средине. Мисија ОЕБС-а спремна је да подржи Министарство у примени принципа Архуске конвенције.

Извор: https://www.ekologija.gov.rs/saopstenja/vesti/vujovic-sa-sefom-misije-oebs-o-saradnji-u-oblasti-zastite-zivotne-sredine-0

Povratak...