f 3P za Srbiju: Potrebna je petlja za zelenu tranziciju, imamo li je? - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

3P za Srbiju: Potrebna je petlja za zelenu tranziciju, imamo li je?

08.12.2023

Završena je druga "Look up" konferencija koja se održala 7. i 8. decembra 2023. godine na Kopaoniku. Tokom dva dana ekološki i biznis lideri iz regiona i zemlje diskutovali su o energetici, zelenoj agendi, prilikama i izazovima.

Prisustvo tri ministarke iz važnih resora tokom drugog dana pokazalo je da se i država interesuje za ova pitanja, kao i da njima aktivno radi. Evidentan je i kvalitetan napredak u dijalogu države, biznis zajednice i nauke o ovom najvažnijem pitanju za naše društvo.

Sinergijom medija i Privredne komore poslate su važne poruke, odnosno zadaci za buduću vladu. Dodatno, ne treba plašiti privrednike zelenom tranzicijom, ali ne smemo ni da čekamo. Poljoprivreda je izuzetno osetljiva i takođe pogođena klimatskim promenama zbog čega su potrebna ulaganja, čulo se na Look up konferenciji.

Siniša Mitrović i Mihajlo Vesović iz Privredne komore Srbije istakli su u zakljucima da imaju 60 preporuka za Look up 3.

Opširnije i izvor: https://www.blic.rs/biznis/privreda/3p-za-srbiju-potrebna-je-petlja-za-zelenu-tranziciju-imamo-li-je/48dex3c

 

Povratak...