f Министарство екологије расписало четири конкурса - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Министарство екологије расписало четири конкурса

12.01.2024

Министарство заштите животне средине расписало је 12. јануарa 2024. године четири јавна конкурса, кроз које је обезбеђено укупно 1,25 милијарди динара за еколошке пројекте градова и општина, и то за замену котларница у топланама и јавним установама, ложишта у домаћинствима, за пошумљавање и озелењавање, као и за чишћење дивљих депонија.

Министарка Ирена Вујовић позвала је локалне самоуправе да и на конкурсима за 2024. годину кандидују квалитетне пројекте, јер се њиховом реализацијом утиче на бољи квалитет живота грађана.

"Данас смо расписали четири јавна конкурса, коју су део пакета мера за унапређење квалитета ваздуха и земљишта. Конкурсе расписујемо четврту годину заредом, а за ову годину обезбедили смо два пута већа средства у односу на 2023. како би још брже и ефикасније радили на мерама које дају добар резултат. Зато је важно да локалне самоуправе пожуре, да искористе ову прилику, како би што пре почели са радом. Очекујем да ћемо и ове године имати успешну сарадњу, како би заједно са локалним самоуправама, допринели бољем стању животне средине за све наше грађане“, рекла је Вујовић.

Министарство је за 2024. годину за четири конкурса обезбедило 1,25 милијарди динара. Од тога, обезбеђено је 800 милиона динара за замену котларница у топланама и јавним установама, 130 милиона за замену индивидуалних ложишта у домаћинствима, 200 милиона динара за пошумљавање и озелењавање и 120 милиона за уклањање дивљих депонија широм Србије.

Локалне самоуправе могу да доставе конкурсну документацију Министарству заштите животне средине од данас до краја дана 29. јануара, а више детаља о самом конкурсу доступно је на интернет адреси Министарства: www.ekologija.rs.

Извор: https://www.ekologija.gov.rs/saopstenja/vesti/vujovic-raspisano-cetiri-konkursa-ministarstva-za-2024-na-raspolaganju-dva-puta-veca-sredstva-nego-za-proslu-godinu

Povratak...