f Promocija publikacije na temu zelene ekonomije - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Promocija publikacije na temu zelene ekonomije

20.06.2024

Regionalni Arhus centar Subotica organizuje okrugli sto na kojem će se promovisati publikacija “Pregled ulaznih tačaka Arhus centara za promovisanje zelene ekonomske kulture među poslovnom zajednicom kroz održiva rešenja, zelene prakse i IT alate koji imaju za cilj ublažavanje uticaja klimatskih promena u Srbiji".

Skup se održava u sredu, 26. juna 2024. godine sa početkom u 12 časova u sali 212 na prvom spratu Otvorenog univerziteta Subotica. Ulaz je slobodan.

Uvodničari su Darija Šajin, Arhus centar Novi Sad, autorka publikacije i Sabolč Tružinski, Ekološko poljoprivredno gazdinstvo „Tružinski“, Bačka Topola, koji će rezentirati svoj primer dobre prakse.

Okrugli sto se organizuje u okviru projekta Mreže Arhus centara Srbije pod nazivom: "Jačanje uloge Arhus centara u mobilizaciji podrške za negovanje "Zelene poslovne kulture" kroz participativno donošenje odluka.", koji se realizuje uz podršku Misije OEBS u Srbiji.

Cilj projekta je povećanje svesti i kapaciteta među OCD, nacionalnim i lokalnim vlastima, poslovnoj zajednici, akademskom društvu i mladim ljudima iz Beograda, Novog Sada, Subotice i Niša radi stvaranja partnerstva sa ciljem podsticanja zelene ekonomske kulture kroz održiva rešenja, IT alate, mehanizme za učesničko donošenje odluka i stvaranje klimatski otpornih rešenja vezanih za zelenu/održivu ekonomiju i inovativne ekonomske instrumente za finansiranje životne sredine.

Povratak...