f Seminar o ambroziji - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Seminar o ambroziji

30.01.2012

Dana 30.01.2012. godine u okviru projekta „Podrška životnoj sredini bez alergena", nastalog kao rezultat partnerstva između Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Fonda "Evropski poslovi" Autonomne Pokrajine Vojvodine, Grada Sombora i Grada Baje, u Zrenjaninu je održan seminar o ambroziji namenjen poljoprivrednicima u Banatu.
Na seminaru je bilo reči o karakteristikama ambrozije, uticaju ambrozije na životnu sredinu i stanovništvo, merama kontrole i praćenja populacije ambrozije, kao i o dosadašnjim aktivnostima njenog suzbijanja na teritoriji AP Vojvodine, s posebnim osvrtom na teritoriju grada Zrenjanina. U okviru seminara predstavljen je „Vodič za poljoprivrednike o prepoznavanju, štetnosti i merama za suzbijanje ambrozije".  
Seminar je otvorio predstavnik gradske uprave grada Zrenjanina načelnik odeljenja za zaštite životne sredine, a prisutnima su se obratili i predstavnici Fonda „Evropski poslovi" AP Vojvodine, Laboratorije za palimologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i Poljoprivredne Stručne službe Zrenjanin.  
Ispred Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine govorili su dr Slobodan Puzović, mr Tatjana Đurić i Danica Popin, dip.ing poljoprivrede.
Izvor:http://www.eko.vojvodina.gov.rs/index.php?q=node/1041

Povratak...