f Šta si spreman da uradiš da bi sačuvao Planetu? - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Šta si spreman da uradiš da bi sačuvao Planetu?

30.03.2012

U susret najvećoj svetskoj volonterskoj akciji, aktivisti Regionalnog Arhus centra Subotica su  danas u periodu od 10-12 h na ulicama grada delili promotivne materijale.  Naime, pozivali su  građane da se uključe u akciju tako što će sutra, 31. marta u 20.30 isključiti svetla u svojim domovima i na taj način dati svoj doprinos očuvanju Planete.

Ove godine, cilj je da isključeno svetlo bude samo početak aktivnosti u spašavanju Zemlje. Ako se svaki dan, svako od nas podseti da ima moć da promeni svet u kome živimo, svet će postati bolje mesto za sve nas. Svaki pojedinac ima moć da pokrene promene, a kada smo svi složni možemo postići mnogo.

U svetu poznata kao Earth Hour, ova je akcija evoluirala od inicijative jednog grada 2007. godine, u veliki globalni pokret u kojem je samo prošle godine učestvovalo 5.251 gradova sa skoro dvije milijarde ljudi u 135 zemalja svijeta, na svih sedam kontinenata.  Cilj je da se građani simboličnim isključivanjem svetla pridruže globalnoj inicijativi obezbeđivanja održive budućnosti.  

Ujedno, volonteri su danas iskoristili priliku da podsete na mogućnosti koje Regionalni Arhus centar pruža. AC je za građane otvoren radnim danima od 10.00 do 16.00. U AC im je na raspolaganju biblioteka sa ekološkim naslovima, zakonima i propisima iz ove oblasti, imaju mogućnost pristupa internetu u cilju pronalaženja informacija o zaštiti životne sredine. Kada posete centar na raspolaganju su im i informativno-edukativni materijali i lifleti, na srpskom i mađarskom jeziku, ne samo AC, već i drugih ustanova, preduzeća i ekoloških udruženja.

Regionalni Arhus centar Subotica ima svoj profil na facebook-u, kao i web stranicu www.aarhussu.rs, te su izveštaji i fotografije, kao i najaktuelnije vesti iz sfere ekologije pristupačni široj javnosti. 

Povratak...