f “Ekološke inovacije kao jedna od razvojnih šansi Srbije (Subotice)” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

“Ekološke inovacije kao jedna od razvojnih šansi Srbije (Subotice)”

30.03.2012


           Udruženje TERRA'S organizuje javnu diskusiju na temu: “Ekološke inovacije kao jedna od razvojnih šansi Srbije (Subotice)” koja će se održati u 17 časova, u utorak, 3. aprila 2012. godine, u sali 213, na prvom spratu Otvorenog univerziteta u Subotici.

 Uvodničari su:

-          Prof. dr Dragoljub Todić, Evropski pokret u Srbiji, Beograd

-          Prof. dr Boško Kovačević, Univerzitet Singidunum, Subotica

-          Zvezdan Kalmar, Centar za ekologiju i održivi razvoj, CEKOR, Subotica

-          Prof. dr Tereza Horvat Skenderović, Udruženje TERRA’S, Subotica 

            Skup organizuje Udruženje TERRA’S u okviru projekta Evropskog pokreta u Srbiji pod nazivom “Moguća Srbija” koji podrazumeva set aktivnosti sa osnovnim ciljem da edukuje, motiviše i uključi građane i stručnjake u proces predlaganja mogućih i održivih rešenja za razvoj Srbije na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou u skladu sa procesom evropskih integracija, a u okviru sedam oblasti (ekonomska i socijalna politika, spoljna politika i međunarodni odnosi, obrazovanje, ruralni i urbani razvoj, dobra uprava i borba protiv korupcije i oblast zaštite životne sredine i energetike).

Jedan od ciljeva projekta je i pozivanje političara na odgovornost u okviru navedenih oblasti i u skladu sa procesom evropske integracije Srbije, zarad poboljšanja standarda i kvaliteta života građana Srbije.

 

 

Povratak...