f Ozelenjavanje Starog Žednika - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ozelenjavanje Starog Žednika

03.04.2012

Član Gradskog veća zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, mr Suzana Dulić, i rukovodilac Radne jedinice „Zelenilo“ u Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo“ Elizabeta Tumbas, obišle su radove u Starom Žedniku, gde je u toku ozelenjavanje parka kod crkve, u okviru projekta „Rekultivacija devastiranih i ozelenjavanje nekultivisanih površina u Subotici“.

Projekat obnavljanja uništenih i ozelenjavanja neuređenih površina na ukupno 32 lokacije, od kojih su 23 u gradskim, a devet u prigradskim mesnim zajednicama, privodi se kraju, rekla je Suzana Dulić.

- Ostalo je da se uradi još 12 lokacija manjih površina. Lokacija ispred crkve u Starom Žedniku izabrana je na zahtev predstavnika mesne zajednice i građana ovog naselja. Sadiće se listopadno drveće i četinari, kazala je Suzana Dulić.

Na skveru u Starom Žedniku, na površini od oko 1.000 kvadratnih metara, biće posađeno 20 sadnica visokih lišćara i četinara, izjavila je Elizabeta Tumbas.

- Radove smo počeli oko sanitarnih mera, trenutno uklanjamo neka stabla, a na osnovu planova sadnje zasadićemo 300 metara žive ograde, da na neki način ogradimo i definišemo površinu koju uređujemo. Danas sadimo sadnice visokih lišćara, platana i javora, a narednih dana, ako nam vreme dozvoli, krenućemo sa sadnjom visokih četinara, rekla je Elizabeta Tumbas, i dodala da bi ceo projekat trebalo da se okonča do kraja aprila.

Izvor: http://www.subotica.rs/sr/5592/ozelenjavanje-starog-zednika

Povratak...